Kurs za pedikira i manikira

TEHNIKA NADOGRADNJE SVILENIH TREPAVICA

Nadogradnja svilenih trepavica je revolucionarna tehnika koja je poslednjih godina jedan od najsavremenijih trendova za negu lepote u svetu kojim se postiže prirodni efekat gustih, tamnih i dugačkih trepavica. Obuka ima za cilj stručno osposobljavanje polaznika za samostalnu i kvalitetnu primenu tehnike nadogradnje svilenih trepavica.

U okviru obuke polaznici se upoznaju sa materijalom, neophodnim priborom za rad, održavanjem higijene, kao i mogućim rizicima i neželjenim efektima tretmana. Uz veštinu nadogradnje, polaznici uspešno savladavaju i veštinu korekcije i skidanja trepavica.

Obuka traje 6 časova.

KURS ZA ZANIMANJE PEDIKIR

Obuka za pedikira ima za cilj osposobljavanje polaznika da samostalno, kvalitetno i stručno obavljaju veštinu pedikira - estetskog i medicinskog pedikira. Obuka najpre podrazumeva upoznavanje sa histologijom kože, negom kože i noktiju stopala, uz primenu adekvatnih preparata i procedura.

Polaznici se takodje upoznaju sa tretmanima zadebljanja na stopalima, gljivica, žuljeva, uraslih noktiju i raznih promena na noktima.

Obuka traje 2 meseca sa ukupnim fondom od 50 časova.

KURS ZA MANIKIR SA NADOGRADNJOM NOKTIJU

Obuka ima za cilj osposobljavanje polaznika da samostalno, kvalitetno i stručno obavljaju veštinu manikira. Obuka obuhvata najpre upoznavanje sa histologijom kože i negom kože i noktiju ruke uz primenu adekvatnih preparata i procedura.

Zatim polaznici uče različite tehnike oblikovanja noktiju i gel tehniku, što uključuje – manikir, gel u boji, trajni francuski manikir, kamuflažni manikir, izlivanje i gel lak.

Obuka traje 24 časa.

KURS ZA ZANIMANJE MANIKIR-PEDIKIR

Obuka ima za cilj osposobljavanje polaznika da samostalno, kvalitetno i stručno obavljaju zanimanja pedikir-manikir. Polaznici se najpre upoznaju sa histologijom kože, zatim negom kože i noktiju ruke i stopala, uz primenu adekvatnih preparata i procedura.

Zatim sledi obuka za samostalnu primena različitih tehnika oblikovanja noktiju, izlivanja noktiju, kao i tehnike estetskog i medicinskog pedikira.

Predmeti: osnovi struke, tehnologija zanimanja, građa i funkcija kože, praksa.

Obuka traje 2 meseca sa ukupnim fondom od 60 časova.

Sertifikacija – dobijanje diploma

Nakon realizovanog nastavnog plana i završene obuke polaznici polažu završne ispite. Polaznicima koji su položili završni ispit izdaju se uverenja i sertifikati za obavljanje delatnosti za koje su se obučavali, a koje uz opšte i posebne uslove po Zakonu o privrednim društvima mogu obavljati samostalno i na način predviđen posebnim zakonom za pojedine delatnosti utvrđene Zakonom o klasifikaciji delatnosti i o registru jedinica razvrstavanja.

Polaganje za sertifikat

Ukoliko potencijalni kandidati rade na određenim poslovima, a ne poseduju odgovarajuća znanja ili sertifikate, Academia Educativa može organizovati proveru znanja programa stručnog osposobljavanja pred odgovarajućom ispitnom komisijom, a uz potvrdu da radnik već radi na tim poslovima najmanje tri meseca. Nakon položenih ispita izdaje se sertifikat da je polaznik osposobljen za samostalno obavljanje delatnosti u struci i zanimanju.

KONTAKT EMAIL

kultura@academiaeducativa.org